OH Londýn - Basketbalistky proti Francii, deblistky stříbrné, Maslák dvanáctý, beach volejbalistky končí

05.08.2012 23:51

České basketbalistky si zahrají čtvrtfinále proti Francii. Rozhodlo o tom dnešní vítězství svěřenkyň trenéra Blažka nad Angolou o 35 bodů a zároveň výhra Francouzek nad Ruskem.

 

Deblový pár Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká vybojovaly ve finále olympijského turnaje stříbrnou medaili. Sestrám Williamsovým statečně vzdorovaly, nakonec však prohrály dvakrát 4:6.

 

Výškař Jaroslav Bába se neprobojoval do finále své disciplíny, když nedokázal překonat ani na třetí pokus laťku ve výšce 226 cm.

 

Pavel Maslák zaběhl v semifinále závodu na 400 m 12. nejrychlejší čas. Do finále se sice nedostal, ale jeho konečné umístění je velmi dobré.

 

Velmi dobře si ve finále hodu kladivem vedl Lukáš Melich, který skončil na výborném šestém místě hodem 77,17 m. Zvítězil Maďar Pars, který své náčiní odhodil o více než 3 m dál na značku 80,59 m.

 

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková nenavázaly na senzační vyřazení favorizovaných Brazilek v osmifinále a jejich pouť olympijským turnajem skončila ve čtvrtfinále. V něm podlehli Američankám 0:2 na sety, přičemž ten první byl velmi vyrovnaný a skončil až za stavu 23:25. České volejbalistky tak končí na děleném 5. místě.