Obhájkyně titulu i světová jednička v Paříži skončily, Kvitová jde dál

04.06.2012 16:58

Číňanka Na Li, která v minulém roce dokázala na Roland Garros zvítězit, se s Paříží loučí již po osmifinále. V něm nestačila na Jaroslavu Švedovou z Kazachstánu, které podlehla ve třech setech 6:3, 2:6 a 0:6.

 

Mimo hru je také světová jednička Viktoria Azarenka, která ve stejné fázi turnaje podlehla Slovence Dominice Cibulkové, a to dokonce ve dvou setech 2:6 a 6:7 (4:7).

 

Velké problémy pak měla také Ruska Maria Šarapova, jež musela do utkání s Klárou Zakopalovou vložit velké množství sil, aby je dotáhla k vítěznému konci. Obě tenistky se trápily na podání, světová i turnajová dvojka navíc při delších výměnách často chybovala, a tak se zápas rozhodoval až ve třetím setu. V něm byla favoritka přece jen úspěšnější a Češku i díky svým zkušenostem nakonec přehrála 6:4, 6:7 (5:7) a 6:2.

 

Naopak nejlepší česká tenistka současnosti Petra Kvitová neměla s postupem do čtvrtfinále žádné starosti. Do utkání proti Američance Varvare Lepchenko nastoupila až ve večerních hodinách, ale na kurtu se příliš dlouho nezdržela. Svou soupeřku porazila bez problémů 6:2 a 6:1 a v dalším kole ji čeká Kazaška Jaroslava Švedova.

 

Dvojice pro čtvrfinále:

Dominika Cibulková (SVK) - Samantha Stosur (AUS)

Sara Errani (ITA) - Angelique Kerber (GER)

Jaroslava Švedova (KAZ) - Petra Kvitová (CZE)

Kaia Kanepi (EST) - Maria Šarapova (RUS)