Německo oznámilo nominaci, chybí Cacau

28.05.2012 20:26

Vedení německého národního týmu oznámilo svou nominaci na blížící se mistrovství Evropy ve fotbale, které spolupořádá Polsko a Ukrajina.
 

Do závěrečného výběru se dostalo několik mladých hráčů, nechybí však ani rutinéři Lahm, Schweinsteiger, Podolski či Klose. Na EURO se naopak nepodívá naturalizovaný Brazilec Cacau, který za německou reprezentaci hrál mj. na posledním mistrovství světa 2010. Překvapením pak pro některé může být nominace pouze dvou klasických hrotových útočníků. Ovšem vzhledem k hernímu systému, jaký trenér Joachim Löw vyznává, se není příliš co divit. V týmu jsou navíc pouze 4 "krajánci", a sice obránce Mertesacker z londýnského Arsenalu, záložníci Khedira a Özil z Realu Madrid a útočník Klose, který v poslední sezóně nastupoval za římské Lazio.


Není bez zajímavosti, že nejvíce hráčů německému týmu "dodal" Bayern Mnichov, konkrétně osm. Mistrovská Borussia Dortmund pak do německé reprezentace uvolnila čtveřici fotbalistů. Průměrný věk sestavy je 23 let.

 

Nominace Německa:

Brankáři:

Manuel Neuer (26, Bayern Mnichov), Tim Wiese (30, Brémy), Ron-Robert Zieler (23, Hannover)               

Obránci:

Holger Badstuber (23), Jerome Boateng (23), Philipp Lahm (28, všichni Bayern Mnichov), Benedikt Höwedes (24, Schalke) Mats Hummels (23), Marcel Schmelzer (24, oba Dortmund), Per Mertesacker (27, Arsenal/ENG)

Záložníci:

Lars Bender (23), André Schürrle (21, oba Leverkusen), Mario Götze (19), Ilkay Gündogan (21, oba Dortmund), Sami Khedira (25), Mesut Özil (23, oba Real Madrid/SPA), Toni Kroos (22), Thomas Müller (22), Bastian Schweinsteiger (27, všichni Bayern Mnichov), Lukas Podolski (26, Kolín), Marco Reus (22, Mönchengladbach)

Útočníci:

Mario Gómez (26, Bayern Mnichov), Miroslav Klose (33, Lazio Řím/ITA)

Diskuze

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.