Kvitová v nejlepší čtyřce, Hlaváčková s Hradeckou bojují o finále

06.06.2012 16:19

Včerejší den na Roland Garros přinesl dvě úžasné pětisetové bitvy v rámci mužských čtvrfinálových duelů. V prvním se utkala světová jednička Novak Djokovič a miláček domácího publika Jo-Wilfried Tsonga, a přestože pátý nasazený měl ve čtvrtém setu hned několik mečbolů, nakonec z kurtu odcházel zklamaný. Srbský suverén totiž dokázal čtvrtý set dotáhnout až do tie-breaku, ve kterém zvítězil 8:6. Závěrečný set pak byl už více méně jasnou záležitostí a Djokovič se mohl radovat z vítězství v poměru 6:1, 5:7, 5:7, 7:6 (8:6) a 6:1.

 

Druhý maratónský duel sehrála dvojic Roger Federer - Juan Martin Del Potro. Přestože Argentinec vyhrál první dva sety, nakonec byl smutnějším z obou hráčů na kurtu, dokonce si s sebou do šatny "odnesl" i nepopulárního "kanára". Hrající tenisová legenda ze Švýcarska se totiž dokázala v průběhu třetího setu vyburcovat k úžasnému výkonu, od kterého už neustoupila až do konce utkání. Světová trojka si tak připsala další grandslamové vítězství a po setech 3:6, 6:7 (4:7), 6:2, 6:0 a 6:3 si zahraje semifinále právě proti Djokovičovi.

 

Bez zaváhání se do semifinále dostal také hlavní favorit mužské části turnaje Španěl Rafael Nadal, který přehrál reprezentačního kolegu Nicolase Almagra ve třech setech 7:6 (7:4), 6:2 a 6:3. V semifinále se utká s dalším španělským tenistou Davidem Ferrerem, který ve čtyřsetovém duelu porazil Andyho Murrayho 6:4, 6:7 (3:7), 6:3 a 6:2.

 

V ženské části turnajového pavouka se pak z vítězství postupně radovaly Samantha Stosur (porazila Dominiku Cibulkovou 6:4 a 6:1), Sara Errani (zvítězila nad Angelique Kerber 6:3 a 7:6, v tie-breaku 7:2) a Maria Šarapova (připsala si výhru nad Kaiou Kanepi 6:2 a 6:3).

 

Do semifinále pařížského turnaje se navíc podívá i česká jednička Petra Kvitová, která v jediném čtvrtfinále, které musel rozhodnout až třetí set, přehrála Kazašku Jaroslavu Švedovou 3:6, 6:2 a 6:4. Úřadující wimbledonská vítězka začala duel velmi nervózně, scházely jí základní údery a dělala mnoho chyb. Ve druhém setu však dokázala, proč patří mezi nejlepší hráčky světa, a utkání vyrovnala. Závěrečný set byl "kdo s koho", až do stavu 4:4 a 30:30 byl duel naprosto vyrovnaný. Pak ovšem Švedova poslala míček těsně za základní čáru a Kvitová, která dokázala v průběhu třetího setu dotáhnout ze stavu 2:4 na 4:4, už utkání nepustila. Vyhrála šest her v řadě a v semifinále se střetně s ruskou kráskou Šarapovou.

 

Velmi dobře se vede také našemu aktuálně nejlepšímu deblovému páru Andrea Hlaváčková - Lucie Hradecká. Obhájkyně pařížského titulu v rozehraném semifinále hrají s dvojicí Rusek Maria Kirilenko - Nadia Petrova nerozhodně 1:1 na sety. Zápas byl pro pokročilou večerní hodinu přerušen.

 

Semifinálové dvojice:

N. Djokovič - R. Federer

R. Nadal - D. Ferrer

S. Stosur - S. Errani

P. Kvitová - M. Šarapova