Generálka na EURO nevyšla, Češi podlehli 1:2

01.06.2012 20:58

Svěřenci Michala Bílka přivedl na hřiště zastupující kapitán Petr Čech, který ovšem hned v 6. minutě musel lovit míč ze své sítě. Maďaři totiž využili nepozornosti české obrany i gólmana a nečekaně rychle rozehráli přímý kop ve chvíli, kdy si Čech stavil zeď. A ačkoliv si domácí brankář na míč sáhl, nedokázal ho již vytlačit mimo tři tyče.

 

Čeští fotbalisté měli po převážnou většinu utkání územní převahu, o čemž vypovídá o takřka osmdesátiprocentní držení míče. Přesto si nevytvořili žádné vyložené gólové šance, vyrovnání přinesla až penalta z 24. minuty, kterou rozhodčí Probert (ENG) odpískal za faul na Milana Baroše. K míči se nepostavil nikdo jiný než Michal Kadlec a střelou do levého spodního rohu maďarské branky srovnal skóre zápasu.

 

Češi se pak tlačili dopředu, chyběla však koncová přihrávka či nějaké překvapivé, nečekané řešení jejich kombinace. V 88. minutě navíc do rozhárané obrany českého týmu zamířil Gyurcsó, po skvělém centru z levé strany před sebou měl už pouze na poslední chvíli dobíhajícího Daridu a brankáře Čecha. V tísni dokázal obstřelit oba poslední hráče české reprezentace a dokonale umístěnou střelou na zadní tyč uzavřel skóre na konečných 2:1 pro hosty.

 

Sestava ČR:

Čech - Gebre Selassie, Sivok (46. Hubník), Kadlec, Limberský - Rezek (72. Rajtoral), Plašil (79. Lafata), Jiráček (79. Hübschman), Kolář (61. Darida), Pilař - Baroš (61. Pekhart)

Diskuze

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.