Český tým udržel naději na postup ze skupiny, Řeky porazil 2:1

12.06.2012 20:11

Pomsta za EURO 2004. I takto se mj. mluvilo o dnešním duelu mezi Českou republikou a Řeckem na mistrovství Evropy 2012 v Polsku a na Ukrajině. A nutno dodat, že odveta se vydařila na výbornou, český tým díky dvěma rychlým brankám v samém úvodu utkání porazili výběr Řecka 2:1 a udrželi naději na postup do čtvrtfinále.

 

Češi se do zápasu vrhli s nadšením a bojovností, která brzy vedla ke gólovému úspěchu. Už ve třetí minutě našel skvělou přihrávkou Hübschman explzeňského Jiráčka, který otevřel skóre utkání. Celá akce připomínala branku stejného hráče v barážovém duelu proti Černé hoře a byla neméně důležitá. Jen o 3 minuty později pak výborný Gebre Selassie od koncové čáry přihrával zpátky před bránu, taktéž bývalý hráč plzeňské Viktorie Pilař se v pádu dokázal prosadit mezi řeckými obránci a kolenem zvýšil na 2:0. Zápas v tu chvíli vypadal jednoznačně a fanoušci nejspíš očekávali pořádný "gólostroj". Ten ovšem bohužel nepřišel, čeští fotbalisté v průběhu první půle výrazně polevili ve své útočné snaze a další přesný zásah již nepřidali.

 

To je mohlo mrzet o to více, že do druhé půle již nenastoupil kapitán Rosický, který má zatím blíže nespecifikované zdravotní problémy. A protože se Řecko nechtělo jen tak lehce vzdát, druhý poločas byl vesměs v jejich režii. Už osm minut po přestávce navíc Gekas snížil na rozdíl jediného gólu a Češi se začali bát o výsledek. Na nakonec jediné brance řeckého týmu měla lví podíl dvojice Čech - Sivok, zejména pak česká gólmanská jednička nemůže mít čisté svědomí. Brankáři, který nedávno vychytal londýnské Chelsea vítězství v Lize mistrů, míč propadl mezi rukavicemi a přistál přímo před dobíhajícím Gekasem. Ten už pak měl velmi snadnou práci, netrefit prostor mezi třemi tyčemi by bylo trestuhodné.

 

Český celek tahal v druhé půli za kratší konec a několikrát se musel třást o výsledek. Řekové se ovšem naštěstí pro svěřence trenéra Bílka nedokázali v koncovce prosadit, česká obrana převážnou většinu centrů bez problémů odvrátila, a tak se skóre zastavilo na konečných 2:1.

 

Česká republika - Řecko 2:1

3. Jiráček, 6. Pilař - 53. Gekas

Sestava ČR: Čech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limberský - Hübschman - Jiráček, Plašil, Rosický (46. Kolář, 89. Rajtoral), Pilař - Baroš (64. Pekhart)

 

čtěte také: Výhra nad Řeckem - Pyrrhovo vítězství?

Diskuze

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.